Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2024

Histoloji ve Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı Tanıtım Bilgileri

Programın Adı: Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı

Programın Dili: Türkçe

Program Bilgileri: Histoloji, canlının en küçük birimi olan hücreleri, dokuları ve sistemleri mikroskop kullanarak ince yapı düzeyinde inceleyen bilim dalıdır. Bu programdan mezun olanlar, mikroskobik düzeyde hücre yapısını ve işlevini, doku tiplerini ve organların histolojik özelliklerini tanımlayabilen, genel ve özel embriyoloji konuları ile histokimyasal, immunohistokimyasal, hücre kültürü ve moleküler yöntemler gibi analizler hakkında yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip, sunum tekniklerini uygulayarak sunum yapabilen, alanı ile ilgili araştırma projelerini planlayıp, sonuçlandırma ve yazabilme becerisine sahip olacaklardır.

Programın Amacı: Sağlık bilimleri alanında çalışabilecek, temel laboratuvar becerilerini kazanmış, hücre ve doku biliminde yeni gelişimleri sağlayan ve aynı zamanda Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri (ÜYTE) laboratuvarlarında görev  alma niteliğine sahip histoloji ve embriyoloji uzmanı yetiştirilmesi, ihtiyaç duyulan bilimsel projelerin yürütülmesi, ulusal ve uluslararası yayın yapabilen "evrensel" bilim kriterlerine uygun istekli bilim insanı  ve akademisyen yetiştirmektir.

Programa Kabul Koşulları: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi mezunu olmak Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümleri, Fen Fakültesi Biyoloji, ve Genetik Bölümü, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Biyomedikal Bölümü lisans mezunu olmak (Lisans eğitiminde alınan derslere göre bilimsel hazırlık uygulanabilir)

YÖKDİL, YDS, Uluslararası alanda kabul gören muadil İngilizce sınavlarından en az 40 puan almak, ALES sınavından 55 almak

Kazanılan Derece: Yüksek Lisans Derecesi

Program Sorumlusu: Prof. Dr. Nureddin CENGİZ