Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2024

Gösterim: 320

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı Tanıtım Bilgileri

Programın Adı: Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Programın Dili: Türkçe

Eğitim Türü: Tam Zamanlı 1. Öğretim

Programın Süresi: 4 yarıyıl

Program Bilgileri: Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu’nun 14.02.2024 tarihli kararı ile kabul edilerek açılmıştır. Program 2024–2025 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrenci kabulüne başlamıştır.

Programın Amacı: Bu programın amacı; profesyonel hemşirelik bilincine sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde birey, aile ve toplumun sağlık sorunlarına ve bakım gereksinimlerine duyarlı, çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği alanına özgü temel konulara ve bunların dayandığı kavram, ilke ve yöntemlere ilişkin bilgiye erişebilen, değerlendirebilen, bilimsel araştırma yapabilen, kazandığı bilgi ve becerileri uygulama alanına aktarabilen, öğretim ilke ve yöntemlerini çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında kullanabilen bilim uzmanı yetiştirmektir.

Programa Kabul Koşulları: Programa lisans mezunu hemşireler kabul edilmektedir. Ayrıca yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış öğrenciler yatay geçiş ile başvuru yapabilir. Yüksek lisans programına kabul koşulları, öğrenci kontenjanları, aday öğrencilerde aranacak nitelikler ile başvuru ve değerlendirme sürecine ait bilgiler her ilan döneminde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfasında ilan edilmektedir.

Kazanılan Derece: Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Derecesi

Program Sorumlusu: Prof. Dr. Diler YILMAZ

Tel: 0266 717 01 17

e-mail: daydin@bandirma.edu.tr

Programın Akademik Kadrosu:

Prof. Dr. Diler YILMAZ

Doç. Dr. Sefer ÜSTEBAY

Doç. Dr. Kevser TARI SELÇUK

Doç. Dr. Berna KÖKTÜRK DALCALI

Dr. Öğr. Üyesi Berna AKAY

Dr. Öğr. Üyesi Zübeyde Ezgi ÖZGEN