Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2023

Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı Tanıtım Bilgileri

Programın Adı: Kadın Sağlığı Ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Programın Dili: Türkçe

Program Bilgileri: Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18/05/2022 tarihli Yürütme kurulu Kararı ile kabul edilerek açılmıştır. Program 2022–2023 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle öğrenci kabulüne başlamıştır.

Programın Amacı: Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği tezli yüksek lisans programı kadının cinsel, üreme sağlığı konularına yönelik fiziksel ve psikososyal ihtiyaçlarını toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde ve etik ilkeler doğrultusunda ele alabilecek bilgi, tutum ve beceriyi kazandırarak, kadın sağlığının korunmasına ve yükseltilmesine katkı sağlamasını amaçlamaktadır. Bu program ile profesyonel niteliklere sahip, kanıta dayalı hemşirelik uygulamalarını kliniklerde yaygın bir şekilde kullanan, sorun çözme becerisi kazanmış, yenilikçi profesyonel hemşireler ve geleceğin akademisyen hemşireleri yetiştirilecektir.

Programa Kabul Koşulları: Bu programa; Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümlerinden mezun olan hemşireler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/ Ebelik / Sağlık Memurluğu Bölümlerinden mezun olan hemşireler/ ebeler / sağlık memurları alınmaktadır. Ayrıca yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış öğrenciler yatay geçiş ile başvuru yapabilir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sınav Yönetmeliğine göre öğrenci alımı yapılacaktır.

Kazanılan Derece: Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Derecesi

Program Sorumlusu: Doç. Dr. Yılda Arzu ABA

Tel: 0266 606 45 04

e-mail: yaba@bandirma.edu.tr