Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1419

Üniversitemizde Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde girişimcilik adına yeni bir süreç başlıyor. Üniversitemiz, Kentimizin ekonomik bileşenleri ile güç birliği yaparak öğrencilerimize ve KOBİ’lere girişimcilik konusunda büyük bir imkân sunmak için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in başkanlığında ilk toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Bandırma İŞKUR Şube Müdürü Emrullah NARİN, KOSGEB Temsilcisi Hasan Can METİN, BANSİAD Başkanı Yalçın CÖMERT, Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi GÜLER, BANGİAD Başkanı İsmail ÇOBAN, MÜSİAD Temsilcisi Ali ŞENGÜL, , Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem UZ ve Kurul Üyesi Funda AVCI, Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Buket BOYACI, Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan SEREL, Doç. Dr. Metehan YILGÖR, Yrd. Doç. Dr. Selva STAUB ve Öğr. Gör. Yasin Nuri ÇAKIR katıldı.

Balıkesir KOSGEB, Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu, MÜSİAD, BANSİAD, BANGİAD ve Bandırma İŞKUR’un destek verdiği çalışma için düzenlenen toplantıda ana gündem maddesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesindeki tüm fakülte ve bölümlerde Girişimcilik ve Küçük İşletmeler dersinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve öğrencilerin bu konuda teşvik edilmesi için bütün paydaşların ortak katılımının sağlanması oldu.

İlk etapta üniversitemizde açılan bu dersin, tüm paydaşlarla koordineli bir şekilde yürütülmesi ve önümüzdeki yıl içerisinde de Meslek Yüksekokullarını da dâhil ederek öğrencilerin girişimci kişiliğinin öne çıkartılmasının sağlanması kararlaştırılmıştır.

Dönem sonunda Girişimcilik ve Küçük İşletmeler dersini alan öğrencilere; KOSGEB tarafından sertifika verilmesinin yanı sıra, KOSGEB ve diğer toplantıya katılan paydaşlarımızın katkısı ile seçilecek iş planları da ödüllendirilecektir.

Aynı zamanda bir önceki öğrenci grubu içerisinde yer alan fakat değişik nedenlerle derse katılamayan öğrencilerimizden İŞKUR ile ortak açılacak eğitimleri alanlara, sertifikalarının verilmesi kararlaştırılmıştır.

Toplantıda Üniversitemizdeki Öğretim Üyelerine Girişimci Eğitimi Sertifikası aldırılması ve Bandırma’da açılacak KOSGEB ve İŞKUR eğitimlerinde eğitici desteğinin sağlanması da önerilmiştir.

Balıkesir ve Bandırma’da girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, başarılı işletmelerin kurulması amacı ile başlatılan çalışmalar sonucu; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir.


Fotoğraflar