Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020

Gösterim: 1213

Üniversitemizde Koronavirüs’le Mücadele Kapsamında Dezenfeksiyon İşlemi Gerçekleştirildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insan sağlığı üzerinde büyük tehdit oluşturan Koronavirüs (Covid-19) pandemisi karşısında tüm dünya ile birlikte ülkemizde de gerekli önlemler alınmaktadır. Bu kapsamda Üniversitemizde Koronavirüs ile mücadele için Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel başkanlığında “Yeni Koronavirüs Komisyonu” adı altında bir kurul oluşturulmuştur. Üniversitemiz bu kurul aracılığıyla, süreci yakından takip etmekte ve Sağlık Bakanlığımız ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın uyarıları çerçevesinde anlık olarak gerekli tüm tedbirleri almaktadır.


Bu tedbirler kapsamında Üniversitemiz tüm yerleşkelerindeki, öğrenci dersliklerimiz, yemekhane, kantin, kütüphane, idari ofisler, çalışanlarımızın kullandıkları servis araçları, lavabolar, yerleşke bahçeleri ve tüm ortak alanlarda 07-09 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan dezenfeksiyon işleminden sonra ikinci kez olmak üzere 20-22 Mart tarihleri arasında yeniden dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilmiştir.


Süreç içerisinde Üniversitemiz Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve diğer yetkili kamu kurumları ile eşgüdüm halinde aldığı önlemleri titizlikle uygulamaya devam edecektir.