Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2021

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Mevlid Kandili Dolayısıyla Mesajı

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, dürüstlüğün, adaletin, sevginin, barışın ve merhametin en büyük temsilcisi olan sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyayı teşrif ettiği bu güzel güne kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Doğumunun 1450. yıldönümü olan bu Mevlid Kandili’nde O’nu anmaya, O’nu anlamaya ve temsil ettiği değerler ışığında kendi iç dünyamıza dönerek vicdan muhasebemizi yapmaya çalışmalıyız. İnancımızın en temel unsurları olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularıyla, yaşanabilir ve adil bir dünyanın yeniden tesisi için çabalamalıyız.

Bu maneviyatı yüksek gecenin ülkemiz ve İslam dünyası için hayırlara vesile olması temennisiyle öğrencilerimizin, üniversitemiz mensuplarının ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir