Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2023

Programın Adı: Hemşirelikte Yönetim Doktora Programı

Eğitim Dili: Türkçe

Programın Süresi: 8 yarıyıl

Program Bilgileri: Program Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' nın 25/07/2019 tarih ve 7750 sayılı yazısı ile kabul edilerek açılmış olup 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci kabulüne başlamıştır.

Programın Amacı: Hemşirelikte Yönetim doktora programı ile çağdaş sağlık sistemi içerisinde sağlığın korunması, geliştirilmesi, sürdürülmesi ve sağlık bakım ihtiyaçlarının karşılanmasında   sağlık bakım hizmetlerini yönetebilen, yönetici ve araştırıcı role sahip, hemşirelik yönetimi alanında “uzman hemşireler” ile hemşirelik mesleği eğitiminde hemşirelikte yönetim alanında ihtiyaç duyulan akademik kadronun yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Programa Kabul Koşulları: Programa hemşirelik alanında lisans mezunu olup, hemşirelikte yönetim ya da diğer hemşirelik alanlarında tezli yüksek lisans yapmış hemşireler kabul edilmektedir. Ayrıca yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış öğrenciler yatay geçiş ile başvuru yapabilir. Doktora programına kabul koşulları, öğrenci kontenjanları, aday öğrencilerde aranacak nitelikler ile başvuru ve değerlendirme sürecine ait bilgiler her ilan döneminde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfasında ilan edilmektedir.

Kazanılan Derece: Programı başarıyla tamamlayan mezunlar Hemşirelikte Yönetim Doktora derecesine sahip olurlar.

Program Sorumlusu: Doç.Dr. Didem AYHAN

Tel: 0 266 717 01 17 e-mail: dayhan@bandirma.edu.tr

Doç.Dr. Didem AYHAN (Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı)

Prof. Dr. Serap ALTUNTAŞ (Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü, Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı)